آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم؟
در عصر جدید با توجه به پیشرفت ارتباطات آشنایی افراد با موسیقی بسیار افزایش است و جایگاه موسیقی در زندگی عموم مردم بسیار پرنگ شده است. چنانچه همراه همیشگی افراد در زمان ها و شرایط مختلف در زندگی مانند ورزش کردن ، رستوران ، رانندگی ، شادی و ناراحتی ها و ... موسیقی مورد علاقه خود را گوش میدهند.
بنابراین وقتی که به رستوران میروید موسیقی شاد یا آرامش بخش میشنوید و یا وقتی در باشگاه در حال ورزشی کردن هستید موسیقی پر انرژی را میشنوید و هنگامی که حال دلتان خوب است یک موسیقی شاد و هیجان آور گوش میدهیم تا احساس شادی بیشتری کنید.
البته مطالعات پژوهشگران نشان داده است که موسیقی تاثیرات شگفت انگیزی بر مغز و ذهن انسان دارد.
تاثیرات موسیقی بر انسان
- تقویت حافظه
- موسیقی به یادگیری کمک میکند
- درمان بیماریهای ذهنی
- کاهش اضطراب
- بهبود علائم افسردگی
- موسیقی قلب شما را سالمتر نگه میدارد
- موسیقی عملکرد شما را در تمرینات ورزشی بهبود میبخشد
- موسیقی درد را کاهش میدهد
گوش دادن به موسیقی یک طرف دنیای پر شور و معنا موسیقی است طرف دیگر موسیقی نواختن و بوجود آوردن نوا های موسیقی است که بسیار لذت بخش و تاثیرگذار بر جسم و روح آدمی دارد.
در واقع موسیقی هنری است که با به صدا در آوردن آواهای مختلف کنار هم یک قطعه موسیقی خلق یا اجرا میشود و انسان را تحت تاثیر قرار میدهد ، به راستی که هنر در ذات انسان است و انسان دوست دارد هنرمند باشد چرا؟ شاید این باشد که ما همیشه به دنبال راهی هستیم تا احوالات درونی خود را بابقیه به اشتراک بگذاریم ما هنرمند بودن را دوست داریم هنرمند همیشه دوست دارد احوالات و تفکرات خود را در قالب یک اثر در دنیای واقعی با بقیه به اشتراک بگذارد. زمانی که به سمفونی های بتهوون گوش می دهیم یا زمانی که به آن موسیقی های غنی و پر از احساس باخ گوش می دهیم چیزی جز انتقال هنرمندانه ی احساس با اصواتی که به تنهایی حسی ندارند نمی یابیم.
یادگیری موسیقی را از کجا شروع کنیم
گاهی اوقات ما با وجود اینکه میدانیم به موسیقی علاقه داریم و وجود آن به ما آرامش میدهد و حتی از صمیم قلب آرزوی این را داریم که نوازنده شویم بازهم انگار سردرگمیم و میترسیم که شروع کنیم. شاید یکی از بزرگترین دلایل این سردردگمی این باشد که اصلا نمیدانیم باید آموزش موسیقی را از کجا شروع کنیم؟ حتی زمانی که این مسیر را شروع میکنیم نمیدانیم در ادامه باید چه اقداماتی انجام دهیم و خلاصه که زمانی که مسیر را نمیشناسیم و به توانایی های خودمان شک داریم اصلا وارد آن نمیشویم.
موسیقی را از کجا شروع کنیم؟
گوش دادن به آثار دیگران خیلی لذت بخش است اما موقعی که خودمان تصمیم میگیریم موسیقی را شروع کنیم با یک سوال بزرگ مواجه میشویم و آن هم این است که خب من کلیت موسیقی را دوست دارم و به خیلی از سازهای موسیقی علاقه دارم اما خودم باید از کجا شروع کنم؟ چه سازی را یاد بگیرم؟
اولا تبریک میگویم که حالا که فهمیده اید موسیقی همان چیزی است که میخواهید، برای ورود به آن تلاش میکنید. این طوری چند سال بعد به خودتان نمیگویید کاش علاقه ام را نادیده نمیگرفتم و زودتر شروع میکردم.
پس حالا که میخواهیم شروع کنیم اول باید کشف کنیم که علاقه واقعیمان در چیست و باید با چه سازی شروع کنیم. برای فهمیدن این موضوع باید اول به این فکر کنیم که ژانر موسیقی مورد علاقه من چیست؟ آیا من طرفدار موسیقی کلاسیک هستم؟ یا قطعات پاپ را میپسندم؟ اصلا شاید سلیقه من به موسیقی اصیل کشور خودمان و قطعات ایرانی نزدیکتر باشد.
برای شروع چه نوع سازی را انتخاب کنم؟
وقتی فهمیدید طرفدار کدام سبک موسیقی هستید، اول چند تا از قطعات مورد علاقه تان را در همان سبک مد نظر قرار دهید و بعد از آن بیایید سازهای اصلی آن ژانر را یکی یکی پیدا کنید. برای مثال من خودم طرفدار موسیقی کلاسیک هستم و سازهای اصلی این ژانر پیانو ، ویولن ، گیتار کلاسیک و… هستند.
هرکدام از این سازها صدای خاص خودشان را دارند و به اصطلاح رنگ صدای هر کدام با دیگری متفاوت است. برای اینکه بتوانیم بین این سازها یکی را برای شروع یادگیری انتخاب کنیم باید به دو نکته توجه کنیم. اول اینکه نحوه نواختن آن ساز را دوست داشته باشیم و دوم اینکه صدای آن ساز برای ما مجذوب کننده باشد.
مشاوره برای شروع یادگیری موسیقی
اگر هنوز به سوالاتی که در ذهنتان است نتوانسته اید پاسخ دهید میتوانید از اساتید موسیقی و کارشناسان موسیقی کمک بگیرید. آموزشگاه موسیقی ایران در شهر شیراز به شما کمک میکند تا بهترین تصمیم را در برای شروع یادگیری موسیقی بگیرید برای بهرمندی از مشاوره میتوانید به آموزشگاه موسیقی ایران تماس بگیرید و درخواست خود را اعلام بفرمایید.
نظر شما در مورد این محتوا چیست؟
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *
چه امتیازی به این محتوا میدهید؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.